pozadie
        logo Brestovec






Valsa zlomil rekordy - unikátny dvojitý hetrik ho vyjde draho.
Útočník Martin Valsa z Brestovca strelil v stretnutí VII. ligy neskutočných šesť gólov.




BRESTOVEC.
Na jar má životnú formu. Martin Valsa strieľa góly, ako by to bola najjednoduchšia vec na svete. V ôsmich stretnutiach odvetnej časti VII. ligy ich nasúkal súperom už šestnásť, čo znamená priemer dva presné zásahy na ligový duel. Nepresadil sa iba proti Nemšovej pri remíze 2:2. Všetkým ostatným brankárom poslal aspoň jeden gólový pozdrav. Najviac si ho však isto zapamätá brankár Hornej Súče Adam Kučerák, ktorého prekonal priam neskutočných šesťkrát, na čo si najvyššia oblastná súťaž nepamätá.

Súboj lídra proti tímu z hornej polovice tabuľky síce nebol na ihrisku taký jednoznačný, no rozdiel v skóre bol hrozivý. Domáci Brestovec porazil Hornú Súču viac ako presvedčivo – 9:2. Valsa dominoval počas celého stretnutia. Strelecké galapredstavenie začal už v 3. minúte a ukončil ho dve minúty pred naplnením riadneho hracieho času.

„Hostia boli smerom dopredu silní a dokázali nás aj poriadne zatlačiť. V zadných radoch však mali medzi stopérmi veľké medzery.

Erik Pecha a Dominik Némethy mi dávali perfektné prihrávky. Zakončiť po nich už bolo skutočne jednoduché,“ začal rozprávanie 35-ročný Martin Valsa.

Ten v minulosti obliekal dres Radimova. Tím z okresu Senica v najväčšej sláve nastúpil v Slovnaft Cupe proti ViOnu Zlaté Moravce/Vráble i AS Trenčín. A Martin Valsa na ihrisku nechýbal. Stredočeský rodák má za sebou zaujímavú kariéru. Medzi mužmi však taký zápas, ako naposledy proti Hornej Súči nezažil.

„Na seniorskej úrovni je to pre mňa unikát. Nič také sa mi ešte nepodarilo. Spomínam si, že ešte v krajskom přebore ako dorastenec som nastrieľal vyšší počet gólov v jednom stretnutí,“ pokračoval.

Dvojitý hetrik počas deväťdesiatich minút je nevídaným míľnikom. A Valsu bude aj niečo stáť.

„Reálne to vidím na bohaté občerstvenie. Určite sa nevyhnem sudu piva i fľaške páleného do kabíny. S najväčšou pravdepodobnosťou chlapcov pohostím a pôjdeme si sadnúť a niečo si aj zajeme. Bude to drahšie,“ škriabal sa za uchom s úsmevom.

V aktuálnej sezóne má na svojom konte už 25 presných zásahov. Pred druhým Jurajom Beňom z Kľúčového má sedem kôl pred koncom súťaže komfortný šesťgólový náskok, čo z neho robí najvážnejšieho kandidáta na zisk pohára pre najlepšieho zakončovateľa VII. ligy.

„Čo považujem za základ úspechu? Pohodu. Teším sa z jeden a polročnej dcérky, staviam dom, darí sa mi v osobnom i pracovnom živote. K tomu treba pridať, že v Brestovci tvoríme vynikajúcu partiu. Veľmi dobre medzi nás zapadli nové tváre ako tréner Stančík, Erik Pecha, Dominik Némethy i Mário Žúrek. Ideme si za svojim snom a tým je majstrovský titul,“ pokračoval futbalista, ktorý plánoval ukončiť aktívnu kariéru, no spoluhráči ho presvedčili, aby ešte rok potiahol.

Pôvodný predsezónny cieľ 20 gólov už prekonal. Ten aktuálny sa posunul na okrúhlu tridsiatku.

„Samozrejme, že by sme chceli titul a rovnako i korunu kráľa strelcov. Posledný gól proti Hornej Súči strelil Stanislav Šturdík, no prihrávka pôvodne smerovala na mňa. Rozprávame sa o oboch cieľoch, ale prvoradý je tímový úspech,“ zakončil rozhovor Valsa.





Rozhovor podľa:
logo MY Trenčín









foto Valsa









späť na predošlú stránku    >>>       

späť na hlavnú stránku    >>>       

           .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .            .